Zwarte Piet wel of niet?!

Heel Nederland is ervan in de ban. Het nationaal feest, het Sinterklaasfeest kan zomaar eens voorbij zijn!! We staan aan de vooravond van een nieuwe ontwikkeling, mag het Sinterklaasfeest in zijn huidige vorm blijven bestaan of niet?

Tot op VN-niveau wordt er besproken hoe de toekomst van Sint en Piet  eruit gaat zien. De meningen zijn uiteenlopend. Op televisie, radio en allerlei sociale media is dit onderwerp het gesprek van de dag. Er gaan maatschappelijke, nationale en wellicht ingrijpende keuzes gemaakt worden. Om de keuze te beinvloeden en de stem van het Nederlandse volk te laten gelden hebben veel individuen de handen ineen geslagen om als collectief sterk te staan. Ik geef ruggensteun aan deze collectieve petities, netwerken en activistengroepen.

Op het moment komt het op de keuze van Mark Rutte aan, die er wellicht zijn welbekende lach niet bij achterwege gaat laten. Een keuze is niet alleen individueel, maar kan ook zeer grote maatschappelijke, historische en ingrijpende gevolgen hebben voor een heel land. De keuze van een persoon kan de mogelijkheden van een heel land beperken en beinvloeden.

Als het aan mij ligt zitten we op 5 december weer gezellig met de hele familie op de bank om samen te genieten van een ouderwetse en onvergetelijke avond.

Groet Sint en Piet!

Plaats een reactie